Πρόσκληση για τους ελληνικούς προημιτελικούς του διαγωνισμού φυσικής PLANCKS 2024

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώνουμε ότι ο Διεθνής Σύνδεσμος Φοιτητών Φυσικής (International Association of Physics Students) διεξάγει και φέτος τον παγκόσμιο διαγωνισμό θεωρητικής φυσικής PLANCKS (Physics League Across Numerous Countries for Kick-ass Students), ο οποίος απευθύνεται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Ο διαγωνισμός αυτός, διεξάγεται από το 2014 ετησίως με τη μορφή επίλυσης θεμάτων φυσικής σε ομάδες των 3-4 ατόμων.

Στόχος του διαγωνισμού PLANCKS αποτελεί η ανάπτυξη των δεξιοτήτων επίλυσης προβλημάτων των φοιτητών μέσα από απαιτητικές αλλά συνάμα διασκεδαστικές ερωτήσεις, ενώ παράλληλα προωθεί την ομαδικότητα και τη συνεργασία σε διεθνές επίπεδο, αφού ο τελικός περιλαμβάνει ομάδες από όλο τον κόσμο.

Φέτος, ο τελικός θα πραγματοποιηθεί στο Δουβλίνο μεταξύ 24-26 Μαΐου 2024, όπου κάθε χώρα θα εκπροσωπείται από μία ομάδα, η οποία θα επιλεγεί από τους εθνικούς προημιτελικούς. O Διεθνής Σύνδεσμος Φοιτητών Φυσικής, ανέθεσε την οργάνωση των φετινών ελληνικών προημιτελικών σε μια τοπική επιτροπή φοιτητών στην Αθήνα, με εμπειρία στη διοργάνωση συνεδρίων και δράσεων επικοινωνίας της επιστήμης.

Έτσι, οι φετινοί προημιτελικοί θα διεξαχθούν στην Αθήνα. Ο χώρος όπου θα πραγματοποιηθούν ορίστηκε να είναι τα Νέα Κτίρια ΣΕΜΦΕ, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου  και η ημέρα το Σάββατο, 27 Απριλίου. Οι διαγωνιζόμενες ομάδες θα κληθούν να λύσουν  5-6 θέματα που θα έχουν οριστεί από καταξιωμένους καθηγητές των Τμημάτων Φυσικής ΕΚΠΑ και ΕΜΠ. Η εκδήλωση του διαγωνισμού θα συνοδεύεται από ενδιαφέρουσες ομιλίες, τις οποίες οι φοιτητές οι οποίοι  δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν ως διαγωνιζόμενοι, έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν.

Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον φετινό τελικό του διαγωνισμού, μπορείτε να βρείτε εδώ, ενώ για όλα τα νέα για τους προημιτελικούς (φόρμα συμμετοχής διαγωνιζόμενων, θεατών, περιεχόμενο ομιλιών κ.λπ), σας παροτρύνουμε να επισκεφθείτε τον επίσημο ιστότοπο μας ή να επικοινωνήσετε απευθείας μαζί μας στο email: info@plancks.gr.

Ο διαγωνισμός PLANCKS αποτελεί τρανή απόδειξη της διαρκούς έλξης και της πρόκλησης του κλάδου της φυσικής. Είναι μια μοναδική ευκαιρία για να καλλιεργηθεί η επόμενη γενιά φυσικών.

Παρακαλούμε θερμά το τμήμα σας να αναδημοσιεύσει την παρούσα ανακοίνωση σε όλους του προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος σας, καθώς η συμμετοχή τους είναι καθοριστική σε περίπτωση που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον παγκόσμιο τελικό PLANCKS στο Δουβλίνο.

Go to Top