Βιβλιοθήκη

Βιβλιοθήκη2021-06-04T15:12:09+03:00

Η Βιβλιοθήκη του Τμήματος στεγάζεται στον πρώτο όροφο του νέου κτιρίου Φυσικής, όπου ο φοιτητής μπορεί να δανείζεται βιβλία για μία εβδομάδα.

Η Βιβλιοθήκη είναι ανοικτή:

  • Τρίτη: 11 – 13
  • Πέμπτη: 11 – 13

Προσωπικό:
Κόλλας Νικόλαος 2610 996087, kollas_at_upatras.gr

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2610-996087. 2610-996082

Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης- Πανεπιστήμιο Πάτρων
Η Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης (ΒΚΠ), αποτελεί την πιο νευραλγική υπηρεσία του Πανεπιστημίου Πατρών.

Από τον Σεπτέμβριο του 2003 λειτουργεί σε δικό της κτίριο που βρίσκεται στη Πανεπιστημιούπολη, Β.Α. του κτιρίου των Πολιτικών Μηχανικών και ανάμεσα στις οδούς Αριστοτέλους και Φειδίου. Το νέο κτίριο έχει τέσσερα επίπεδα συνολικού εμβαδού 12.000 m2 από τα οποία η ΒΚΠ καταλαμβάνει τα 8.000 m2. Είναι βιβλιοθήκη ανοικτής πρόσβασης και παρέχει τεκμηριωμένες πληροφορίες και υλικό σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Η πρόσκτηση του υλικού γίνεται με γνώμονα τα αντικείμενα που διδάσκονται στο Πανεπιστήμιο Πατρών. Υπάρχουν περίπου 67.000 εγγραφές επιστημονικών συγγραμμάτων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων μετά από την ενσωμάτωση και των τμηματικών βιβλιοθηκών του Μαθηματικού και του Οικονομικού. Η ΒΚΠ έχει συνδρομή σε 492 τίτλους επιστημονικών περιοδικών από τους οποίους οι 245 διατίθενται και ηλεκτρονικά. Παράλληλα μέσω της συμμετοχής της στον Σύνδεσμο Ελληνικών Ακαδημαικών Βιβλιοθηκών (HEAL LINK), παρέχει στην Πανεπιστημιακή Κοινότητα 11.000 περίπου τίτλους ηλεκτρονικών περιοδικών.

Επίσης, διαθέτει Τμήμα Διαδανεισμού για παραγγελίες άρθρων ή βιβλίων από άλλες ελληνικές και ξένες βιβλιοθήκες, οπτικοακουστικό εργαστήριο ξένων γλωσσών, ηλεκτρονικους υπολογιστες με σύνδεση στο internet και δυνατότητα εκτύπωσης, αίθουσα διαλέξεων και αίθουσα εκπαίδευσης που η χρήση τους απαιτεί κράτηση, καθώς και δυο αίθουσες συνεργασίας και τρία ατομικά αναγνωστήρια μεταπτυχιακών φοιτητών. Υπάρχουν επίσης φωτοτυπικά μηχανήματα για το υλικό που δεν δανείζεται.

Το πληροφοριακό τμήμα της ΒΚΠ περιλαμβάνει πολλές εγκυκλοπαίδειες, γενικές και ειδικές, λεξικά και εγχειρίδια. Επίσης διαθέτει ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων, βιβλιογραφικές πληροφορίες ή πλήρη κείμενα, είτε σε online σύνδεση είτε σε μορφή CD-ROM, ακουστικές κασέτες, μουσικά CD, βιντεοταινίες, φιλμ και μικρότυπα.

Ατομα που δεν ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες, οι εξωτερικοί χρήστες, όπως ονομάζονται, μπορούν να κάνουν χρήση των υπηρεσιών της ΒΚΠ καταβάλλοντας ένα ποσό εφάπαξ κατά την εγγραφή τους.

Η ΒKΠ δε λειτουργεί κατά τις επίσημες αργίες. Κάθε αλλαγή του ωραρίου λειτουργίας αναφέρεται σε σχετική έντυπη ανακοίνωση στο χώρο της ΒΚΠ και στην ιστοσελίδα της.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κάποιος να ανακτήσει στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΒΥΠ library.upatras.gr

Go to Top