Διαδικτυακό σεμινάριο στην έγκαιρη προειδοποίηση σε περιφερειακό επίπεδο για επιδημίες που προέρχονται από κουνούπια
Published On: 11/06/2021 | Categories: Εκδηλώσεις |

Στις 11 Ιουνίου, στις 13:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακό σεμινάριο που στοχεύει στην παροχή βασικών γνώσεων σχετικά με την έγκαιρη προειδοποίηση για επιδημίες που προέρχονται από κουνούπια. Το σεμινάριο συνδιοργανώνεται από το Εργαστήριο Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Πανεπιστήμιου Πατρών (www.atmosphere-upatras.gr) σε συνεργασία με το Κέντρο Αριστείας BEYOND του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (beyond-eocenter.eu/) και την Ομάδα Δράσης EuroGEO “Earth Observation for Epidemics of Vector-borne Diseases”. Οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να κατανοήσουν τα βασικά στοιχεία σχετικά με την ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης για μεταδοτικές ασθένειες. Το σύστημα συνδυάζει δορυφορικά και επίγεια δεδομένα, μεθόδους τεχνητής νοημοσύνης και μοντέλα διάδοσης των ασθενειών με βάση τις κλιματολογικές συνθήκες. Η ανάπτυξη ενός συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης και τα οφέλη του θα παρουσιαστούν για πέντε ευρωπαϊκές περιοχές με έμφαση στην Ελλάδα και την Ιταλία.

Το σεμινάριο είναι κατά βάση μη τεχνικό και οι ενδιαφερόμενοι δεν χρειάζεται να έχουν εμπειρία ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο.

Για την παρακολούθηση, απαιτείται προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://upatras-gr.zoom.us/webinar/register/WN_rE18Q_iQTHyrQnltiyBleg

Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://www.eo4geo.eu/training-actions/early-warning-for-mosquito-borne-epidemics-at-regional-level/

Το σεμινάριο διοργανώνεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EO4GEO (www.eo4geo.eu). Συμμετέχουν 26 εταίροι από 13 χώρες της Ε.Ε, οι οποίοι είναι μέλη του δικτύου της Ακαδημίας COPERNICUS (https://www.copernicus.eu/en/opportunities/education/copernicus-academy).

Εκ μέρους του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας,
Ανδρέας Καζαντζίδης, Καθηγητής και Ιωάννης Κιουτσιούκης, Αν. Καθηγητής

Go to Top